Світовий імпорт ріпаку у 2022/23 МР досяг нового рекорду

Джерело:  Oilworld
рапс

За оцінками Oil World (Німеччина), незважаючи на сезонне зниження темпів імпорту ріпаку та каноли у світі у квітні-червні ц.р., результати все ще різко перевищують рівень минулого року (на 0,6 млн тонн) і становлять 4,37 млн тонн.

Найбільшим імпортером олійної культури в зазначений період є Китай – 1,7 млн. тонн у порівнянні з 0,3 млн. тонн у квітні-червні роком раніше.

Таким чином, загальний світовий імпорт олійної в 2022/23 МР досяг нового максимуму – 18,5 млн тонн (+ 3,1 млн тонн до рівня попереднього сезону), з яких Китаєм закуплено рекордні 4,7 (+2,7) млн тонн .

Проте, експерти прогнозують зниження темпів імпорту каноли та ріпаку в 2023/24 МР через послаблення китайського попиту на ріпакову олію та високі внутрішні запаси як ріпаку, так і продуктів його переробки.

Крім цього, активному імпорту також перешкоджають високі ціни на канадську канолу. Зазначимо, що за останні два сезони Канада постачала понад 94% від загального обсягу імпорту олійним Китаєм. У той час, як відвантаження каноли австралійського походження все ще було заблоковано нетарифними торговими бар’єрами.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!