Світовий експорт соєвої олії у жовтні став найнижчим за 10 років

Джерело:  OleoScope

Минулого місяця обсяги експорту соєвої олії з Аргентини, Бразилії, Парагваю, США та України опустилися до 386 тис. тонн – це мінімальне значення за останні 10 років. За даними OilWorld (Німеччина), у вересні продаж продукту оцінювався в 559 тис. тонн, а в жовтні 2022 р. в 466 тис. тонн.

Так, наприклад, відвантаження з Бразилії минулого місяця просіли практично вдвічі – зі 155 тис. тонн до 83 тис. тонн. Аналогічна ситуація в Аргентині: зниження експорту від місяця до місяця фіксується на 30% – до 225 тис. тонн.

Загалом, світові поставки соєвої олії з початку року (січень-жовтень) також зменшилися – до 6,4 млн тонн, найнижчого показника за останні 9 років.

«Сегмент соєвої олії дещо втратив частку на світовому ринку рослинних олій через високу конкуренцію з боку пальмової, соняшникової та ріпакової олії, – відзначають німецькі аналітики. – Головним чином це пов’язано з високим внутрішнім попитом на соєву олію у США та Бразилії з боку біопаливної промисловості, що скоротило обсяги пропозиції олії на експортному ринку, незважаючи на збільшення виробництва».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!