Світові виробники продуктів харчування втрачають маржу

крупы

Рентабельність великого виробника круп у США — компанії Kellogg — скорочується через тиск високих витрат, спричинений глобальними перебоями з поставками, а також тримісячний страйк працівників.

Страйк на заводах Kellogg розпочався у жовтні 2021 р. на чотирьох заводах, які виробляють Froot Loops, Corn Flakes та інші бренди продуктів переробки зернових, що змусило компанію наймати тимчасових працівників, пише Reuters.

У Kellogg страйк охопив майже 20% бізнесу виробника пластівців. Близько 1400 робітників зажадали підвищення заробітної плати та додаткових пільг за умов посилення ринку праці.

На думку експертів, наслідки страйку можуть зберігатися протягом кількох місяців та вимагати значних інвестицій на відновлення.

Аналітик Barclays Ендрю Лазар зазначає, що більшість компаній, які виробляють упаковані продукти харчування, борються з перебоями в ланцюжках постачання та інфляцією.

Уточнюється, що маржа виробників упакованих продуктів харчування, включаючи Mondelez International Inc (MDLZ.O) та Conagra Brands Inc (CAG.N), в останні місяці також постраждала через зростання витрат на транспортування, упаковку та сировину, таку як пшениця, кукурудза та харчові олії.

 

AgroPortal.ua 

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!