Світові ціни на пшеницю зросли на тлі невизначеності щодо продовження зернової угоди

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшеница
UkrAgroConsult

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго були на шляху до найбільшого дводенного зростання за більш ніж місяць через занепокоєння, що росія може перервати експорт українського зерна у відповідь на нещодавню атаку на кремль, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Президент України відкинув звинувачення росії в причетності до атаки безпілотника на резиденцію володимира путіна в москві. Цей інцидент викликає занепокоєння, що росія може завдати удару у відповідь, закривши так званий «безпечний коридор», який дозволяє експортувати зерно з України по Чорному морю на світові ринки.

Пшениця подорожчала на 1,2% 4 квітня після стрибка на 5% 3 квітня. Трейдери сперечаються з «ведмежими» перспективами пропозиції в ключових странах-експортерах, включаючи Бразилію, де фермери готуються зібрати, як очікується, рекордний врожай кукурудзи.

«Напруженість у Чорноморському регіоні залишається серйозною проблемою перед запланованими переговорами в москві, а крайній термін продовження наближається через два тижні», – повідомили у StoneX.

Експортні продажі кукурудзи в США за тиждень, що закінчився 27 квітня, впали до найнижчого рівня з 2017 року на тлі скасувань поставок з боку Китаю. Ф’ючерси на кукурудзу та сою впали менше ніж на 1%.

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!