Світові ціни на пшеницю знову зростають, і це, здебільшого, через росію

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшениця ціни
UkrAgroConsult

Світові ціни на пшеницю знову зростають, і це, здебільшого, через росію, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

росія, один із найбільших експортерів зерна, була головною загрозою світовому аграрному ринку протягом останніх кількох років.

Вторгнення в Україну призвело до рекордного зростання світових цін на пшеницю в 2022 році через побоювання, що Україна та росія не зможуть експортувати свою агропродукцію на світові ринки. Але наступні великі врожаї в росії охолодили ринок.

Ситуація змінюється, оскільки суха погода та пізні заморозки в основних регіонах вирощування в росії призводять до зростання світових цін на пшеницю. Аналітики знизили свої оцінки врожаю на 2024 рік більш ніж на 10%, що призвело до найбільшого місячного стрибка світових цін з 2022 року.

Виробники в Україні та інших частинах Європи також стикаються з труднощами через погодні умови. Ознаки гарного врожаю в США знизили ціни з кінця травня, але світові запаси все ще найнижчі за 9 років.

На додаток до «похмурих» перспектив врожаю, невизначеності додає відсутність чіткого розуміння кінцевого обсягу врожаю в росії.

Для того, щоб такі тенденції повпливали на роздрібні ціни, може знадобитися чимало часу, і повний вплив може не досягти споживачів протягом багатьох місяців.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!