Світові ціни на нафту можуть зазнати п’ятого поспіль місячного падіння в травні

Джерело:  Mind
нефть

Очікується, що це стане найгіршим показником із 2017 року

Зазначається, що на ринках цінних паперів інвестиційні менеджери, які торгують деривативами, прив’язаними до цін на нафту та паливо, налаштовані найбільш «ведмеже» за останнє десятиліття. Нафта марки Brent впала нижче $75 за барель, втративши майже 2% за попередні дві сесії.

Про це повідомляє Bloomberg.

На додаток до наслідків боротьби за «стелю» держборгу, трейдери стурбовані впливом на попит на енергоносії слабкого відновлення економіки Китаю і можливістю рецесії в США.

Нафта знизилася разом з іншими сировинними товарами в понеділок, а метали, включно з міддю і залізною рудою, подешевшали. Спотовий індекс Bloomberg Commodity Spot Index втратив близько 9% цього року й минулого тижня зафіксував найнижче закриття з кінця 2021 року.

Тим часом у Канаді ситуація з лісовими пожежами в найбільшій енергогенеруючій провінції Альберта залишалася нестабільною протягом вихідних, а перебої у видобутку нафти та газу означають, що покупці стикаються зі скороченням постачань. Щонайменше два покупці отримали повідомлення про форс-мажорні обставини та скорочення постачання канадської нафти з низьким вмістом сірки, зазначає видання.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що МЕА підвищило прогноз світового попиту на нафту на 200 000 барелів – до 102 млн барелів на добу.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!