Світове виробництво свинини зростає за рахунок збільшення світових запасів зернових та олійних культур

Джерело:  OleoScope
свини

Виробництво свинини у ключових гравців на цьому ринку почало повертатися до прибутковості, йдеться в даних аналітиків Rabobank.

Експерти Rabobank серед передумов збільшення виробництва та подальшого уповільнення скорочення поголів’я називають зниження витрат на корми, у зв’язку зі збільшенням світових запасів зернових та олійних культур, що дозволило повною мірою компенсувати зростання інших витрат. Зокрема, запаси зерна поповнилися завдяки гарному врожаю у Південній Америці. Також на ринку склалися позитивні очікування завдяки початку весняної посівної в країнах Північної півкулі, що також сприятливо позначилося на вартості продукції.

Свинина продовжує сприйматися світовими споживачами як найбільш доступне і дешеве джерело білка, особливо на тлі підвищення цін у головного конкурента, яловичини.

Незважаючи на те, що пропозиція та попит на свинину та живе поголів’я почали прагнути балансу, експерти прогнозують, що за гіршого сценарію в найближчі півроку поставки свинини залишатимуться обмеженими.

Перспективи для світового виробництва свинини у другому кварталі поточного року виглядають обнадійливими.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!