Світове виробництво свинини у 2024 році залишиться практично незмінним – USDA

Джерело:  sfera.fm
свині

Аналітики Міністерства сільського господарства США (USDA) заявляють, що світове виробництво свинини в 2024 році, як очікується, «залишиться практично незмінним і буде на рівні 115,5 млн. тонн». Зниження виробництва в ЄС та Китаї буде компенсовано невеликим збільшенням виробництва у Бразилії, В’єтнамі та США.

Зокрема, прогнозується, що виробництво свинини у США 2024 року зросте на 2% порівняно з 2023 роком. Це з значним збільшенням кількості свиней, вироблених для одного послід. Зниження витрат на корми також відіграє певну роль, що робить ціни на свинину більш конкурентоспроможними порівняно з іншими видами м’яса.

За прогнозами, експорт свинини зі США збільшиться на 3% у 2024 році «завдяки високому попиту з боку Канади, Філіппін та Південної Кореї, а також збільшенню частки ринку ЄС у Китаї та Австралії».

Щодо загального обсягу світового експорту свинини, то, за прогнозами, постачання збільшаться на 2% до 10,4 млн тонн у 2024 році.

Виробництво свинини у Бразилії та В’єтнам зростатиме

Міністерство сільського господарства США очікує, що виробництво свинини у Бразилії збільшиться на 5% у 2024 році. У В’єтнамі виробництво свинини, ймовірно, збільшиться на 5% через збільшення внутрішнього попиту, що є результатом відновлення економіки після пандемії.

Виробництво свинини у Китаї трохи скоротиться

Виробництво свинини в Китаї скоротиться на 1% через слабкий внутрішній попит протягом більшої частини 2023 року. Це може бути пов’язано з недавнім економічним спадом у Китаї, через який свинина стає продуктом, який деякі сім’ї можуть дозволити собі рідше, ніж раніше. Проте 18 жовтня агентство Reuters повідомило, що «економіка Китаю у третьому кварталі зростала швидше, ніж очікувалося. Споживання та промислова активність у вересні також здивували зростанням, припускаючи, що нещодавній шквал політичних заходів допомагає підтримати попереднє відновлення».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!