Світове виробництво сої у 2023/24 МР буде рекордним – IGC

Джерело:  OleoScope
соя

Обсяги світового виробництва соєвих бобів у 2023/24 МР можуть зрости до рекордних 395 млн тонн. Такий прогноз оприлюднили аналітики Міжнародної зернової ради (IGC) у своєму листопадовому звіті, підвищивши оцінку за місяць ще на 2 млн тонн. Таким чином, збирання олійної культури, як очікується, зросте до рівня 2022/23 МР більш ніж на 7% (367 млн тонн).

Експерти припускають, що приріст відбудеться за рахунок поліпшення врожаю сої в Південній Америці: зокрема, можливе відновлення виробництва в Аргентині та новий рекорд у Бразилії.

Крім того, як зазначають у IGC, у новому сезоні очікується помітне збільшення світового споживання бобів до нового історичного максимуму – з 359 млн тонн (2022/23 МР) до 386 млн тонн. Попит на олійну зростатиме не лише з боку харчового, а й біопаливного сектора, особливо в США, упевнені у галузевому об’єднанні. Заділ для цього буде створено насамперед у зв’язку з нарощуванням обсягів переробки олійного насіння в Аргентині.

Оцінка світового експорту сої на 2023/24 МР становить 172 млн тонн проти 168 млн тонн роком раніше. Торгівля скоротиться через зниження поставок до Китаю та Аргентини. Проте очікується, що бразильський експорт зростатиме в міру скорочення відвантажень із США.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!