Світове виробництво ріпаку не зможе задовольнити попит

Джерело:  Feedlot
ріпак

Союз сприяння вирощуванню олійних та зернових культур, заснований Асоціацією фермерів Німеччини (UFOP), попередив про майбутній дефіцит ріпаку у світі.

Організація закликає до додаткових посадок цієї олійної культури у 2025 році.

Згідно з прогнозами Міжнародної ради із зерна (IGC), у 2024/25 роках виробництво ріпаку у світі становитиме 87,2 млн тонн, що на 2% менше, ніж минулого року, через скорочення виробничих площ та зниження врожайності.

В Австралії, великому виробнику цієї культури, очікується подальше зниження врожаю, який оцінюється в 5,4 млн тонн – на 700 000 тонн нижче за попередні прогнози і на 4,5% менше, ніж минулого року.

Україна також стикається з проблемами: очікуваний обсяг виробництва складе 4,9 млн тонн, що на 500 000 тонн нижче за попередні прогнози.

Західна Європа, особливо Франція, Німеччина та Великобританія, постраждали від несприятливих погодних умов, включаючи надмірні дощі та шкідників, що призвело до зниження виробництва ріпаку в ЄС на 5,1%, яке очікується на рівні 18,7 млн ​​тонн.

UFOP очікує зростання цін на ріпак і радить фермерам скоригувати плани посіву на 2025 рік відповідно до потреб сівозміни.

Очікується, що зростання попиту з боку сектору біопалива, викликане поступовою відмовою від використання біопалива на основі пальмової олії в Німеччині, Франції та Швеції, вплине на площі посівів ріпаку та стратегії сівозміни.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!