Світове виробництво ріпаку не досягне рівня попереднього року — IGC

Джерело:  Feedlot

У зв’язку зі скороченням виробничих площ та очікуваним зниженням урожайності Міжнародна рада із зерна (IGC) очікує, що світове виробництво ріпаку у 2024/25 МР не досягне рівня попереднього року.

За останніми прогнозами IGC, обсяг виробництва складе 87,2 млн тонн що на 2 відсотки менше, ніж у попередньому сезоні. Іншими словами, IGC переглянув свій прогноз, зроблений попереднього місяця, у бік зниження на 900 тис. тонн. Основною причиною зниження є скорочення врожаю в Австралії. Після різкого падіння попереднього сезону, очікується, що виробництво продовжить знижуватися і в поточному сільськогосподарському році. В даний час виробництво в Австралії прогнозується на рівні 5,4 млн тонн, що приблизно на 700 тис. тонн менше, ніж прогнозувалося в травні, і на 4,5% нижче за рівень минулого року.

В Україні врожай складе 4,9 млн тонн, що приблизно на 500 тис.  тонн менше, ніж очікувалося раніше. Погода в країні була досить мінливою: сприятливі умови в зимові місяці змінилися посушливими періодами та сильною спекою в останні тижні. У Західній Європі також спостерігаються несприятливі погодні умови. Надмірні дощі, заболочування та шкідники перешкоджали розвитку сільськогосподарських культур, особливо у Франції, Німеччині та Великій Британії, що обмежило потенціал урожайності. В результаті виробництво в ЄС нині оцінюється в 18,7 млн тонн, що на 5,1% менше, ніж роком раніше.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!