Світове виробництво пальмової олії зросте лише на 0,2-0,3 млн тонн

Джерело:  Oilworld

Світове виробництво пальмової олії, яка становить значну частку ринку харчових олій, зросте на 0,2-0,3 млн тонн у 2023/24 МР, що є найнижчим показником приросту за останні чотири роки, сказав Томас Мільке, голова Oil World (Німеччина).

Це пов’язано з тим, що світовий попит на харчову олію, як очікується, зросте на 5,6 мільйона тонн того ж сезону, повідомив він учасникам конференції на Балі, повідомляє Рейтер.

За словами Мільке, обмежена пропозиція означає, що ціни на пальмову олію мають зрости щонайменше на 100 доларів за тонну в найближчі чотири-шість місяців.

Очікується, що ф’ючерси на еталонну пальмову олію FCPOc3 на біржі Bursa в Малайзії торгуватимуться в діапазоні від 3700 до 4500 рингітів ($952) за тонну в період до червня, повідомив на конференції Дораб Містрі, директор індійської компанії з виробництва споживчих товарів Go.

У п’ятницю контракт торгувався на позначці 3790 ринггітів (802 долари).

За словами Містрі, виробництво пальмової олії у найбільшому у світі виробнику Індонезії, як очікується, скоротиться щонайменше на мільйон тонн наступного року, тоді як виробництво в Малайзії залишиться незмінним.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!