Супермаркети в Іспанії обмежили продаж соняшникової олії в одні руки

подсолнечное масло

Супермарки в Іспанії, що користуються великим попитом, такі як Mercadona, Makro, Cоnsum, заявили про введення обмежень на відпустку соняшникової олії в одні руки. У низці регіонів Іспанії були зафіксовані випадки, коли соняшникова олія купувалась у більшому, ніж потрібно для приватного споживання, обсязі. Особлива затребуваність цього товару виникла на тлі війни в Україні, яка була змушена припинити експорт продукції.

Як відомо, чверть імпорту олії до Іспанії припадає на Україну. Таким чином, геополітична ситуація, що склалася, викликала побоювання серед споживачів щодо регулярності поставок в Іспанію соняшникової олії або навіть повного їх припинення. За словами постачальників, саме побоювання споживачів спровокували масову закупівлю олії останніми днями.

Різні джерела підтверджують, що на тижні було зафіксовано безпрецедентний попит на олію серед населення Іспанії. Це спричинило введення обмеження на продаж даного продукту. Наприклад, тепер покупці супермаркету в Іспанії Mercadona можуть придбати не більше 5 літрів олії на день на людину.

За словами представників галузі, вони були змушені запровадити обмеження, пов’язані з управлінням поточними запасами олії, щоб утримувати ситуацію під контролем. Обмеження було введено тільки для того, щоб олія постійно була в наявності в супермаркетах.

 

abcspain

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!