Сухий ґрунт змушує індійських фермерів думати чи варто сіяти пшеницю

засуха

Очікується, що обсяги посіву пшениці в Індії будуть незмінними, незважаючи на підвищення цін майже до рекордних значень, оскільки низька вологість ґрунту спонукає фермерів у деяких регіонах переходити на менш водоємні культури, вважають представники промисловості та вчені.

Обмежені посівні площі разом із загрозою вищих за норму температур у першому кварталі, що стримає врожайність, можуть змусити другого за величиною виробника пшениці зберегти заборону на експорт або навіть змусити його вдатися до імпорту, кажуть вони.

Площі вирощування пшениці в штаті Мадхья-Прадеш можуть скоротитися приблизно на 10% порівняно з минулим роком, заявив високопоставлений чиновник з провідного приватного покупця пшениці. «Через меншу кількість дощів і обмежену доступність зрошувальної води в деяких районах штату Мадхья-Прадеш спостерігається перехід від пшениці до нуту», — сказав він.

У сусідньому штаті Махараштра фермер Авінаш Фалке раніше цього місяця посіяв сорго на трьох акрах замість пшениці.

Нью-Делі підвищив державну закупівельну ціну на пшеницю до 2275 рупій ($27,31) за 100 кг на 2024 рік, хоча поточні ціни майже на 25% вищі – рідкісна розбіжність.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!