Судно, яке завантажували біля зернового терміналу в окупованому Криму, прибуло до берегів Туреччини – ЗМІ

Джерело:  Гордон

Суховантаж Souria, який 1 серпня помітили біля зернового терміналу в порту Феодосії в окупованому Росією Криму, опинився біля берегів Туреччини. Про це 14 серпня повідомляє проєкт “Крим.Реалії”.

Журналісти з’ясували, що Souria, яка ходить під прапором Сирії, перебуває на зовнішньому рейді турецького порту Бандирма в Мармуровому морі, про що свідчать дані міжнародних сервісів спостереження за суднами.

“Поки немає даних про те, що суховантажне судно Souria зайшло в турецький порт. Проте дані автоматичної ідентифікаційної системи AIS судна, яка дає змогу відстежувати судна фактично в режимі реального часу, вказують на те, що судно перебуває в безпосередній близькості до порту Бандирма”, – пишуть “Крим.Реалії”.

Проєкт зазначає, що українські правоохоронці повідомляли, що після відкритого вторгнення Росії в Україну незаконно вивозять українське зерно.

“Частину [зерна], за даними журналістських розслідувань, потім доправляють до анексованого Криму, а звідти кораблями вивозять до Туреччини, Єгипту та Сирії, часто на кораблях, які ходять не під російськими прапорами”, – наголошують журналісти.

За даними СБУ, до протиправної діяльності Росія, зокрема, залучила морські судна під прапорами РФ і Сирії: “Надежда”, “Сормовский-48”, “Федор”, “Матрос Кошка”, “Матрос Позынич”, Zhibek Zholy, “Св. Костянтин”, “Михаил Ненашев”, Laodicea.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!