Strategie Grains знизила прогнози експорту пшениці з ЄС та врожаю 2024 року

Джерело:  Oilworld

Скорочення площ під м’якою пшеницею цього року буде компенсовано збільшенням площ під ярим ячменем та кукурудзою, які, як очікується, зростуть на 7,1% та 2,4% відповідно, при цьому прогноз урожаю кукурудзи збільшиться на 63,6 мільйона тонн із 63 ,5 мільйона минулого місяця.

У поточному сезоні компанія Strategie Grains різко знизила свій прогноз щодо експорту м’якої пшениці в ЄС, який тепер очікується на рівні 31,7 млн. тонн проти 32,5 млн. тонн минулого місяця, пославшись на відсутність конкуренції з російською пшеницею і низький попит.

Падіння цін на продукцію російського та українського походження останніми тижнями може стимулювати французький та німецький експорт, але малоймовірно, що воно зможе повністю компенсувати мляву першу половину кампанії, повідомила консалтингова компанія.

Компанія Strategie Grains підвищила прогноз виробництва ячменю до 53,4 млн тонн з 52,7 млн минулого місяця і тепер на 13% вище торішнього показника. Посівні площі озимого ячменю не постраждали від злив, повідомила консалтингова компанія, одночасно підвищивши оцінку для Німеччини за рахунок пшениці.

«Занепокоєння зараз зосереджено на потенціалі врожайності, особливо м’якої пшениці, яка у багатьох місцях постраждала від несприятливих умов під час сівби», – йдеться у повідомленні.

«Оскільки дощі, за прогнозами, повернуться у другій половині січня у західних та північних частинах ЄС, ситуацію необхідно уважно відстежувати», – додали в ньому, повідомляє Рейтер.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!