Strategie Grains знизила прогноз урожаю ріпаку в ЄС на 10% нижче за рівень 2023 року

Джерело:  IDK
рапс

Консультаційна компанія Strategie Grains знизила свій прогноз виробництва ріпаку цього року в Європейському Союзі на 180 000 метричних тонн до 17,94 мільйона тонн, що тепер на 10% нижче за торішній врожай через вологу погоду у Франції та заморозки в Центральній Європі.

Зливи, що були з осені у Франції, найбільшому в Європейському Союзі виробнику ріпаку, призвели до затримки посіву, затоплення полів та погіршення якості зерна.

Навпаки, пізні заморозки, зафіксовані у квітні, не матимуть такого негативного впливу у Франції, як у центральних країнах ЄС, таких як Чехія та Словаччина, йдеться у звіті консалтингової компанії.

«Урожай (у Франції) переважно страждає через частоту опадів та заболочування полів», — йдеться у повідомленні, додаючи, що деякі поля доведеться перезасаджувати.

У другому за величиною виробнику ріпаку в Німеччині умови були задовільними для цвітіння, середні температури були близькі до сезонних норм.

У компанії Strategie Grains зазначили, що наступного сезону баланс ріпаку буде напруженим через очікуване падіння виробництва та низькі запаси, що буде лише частково компенсовано збільшенням імпорту з третіх країн, в основному з України та Австралії.

Strategie Grains трохи знизила прогноз урожаю соняшнику в ЄС у 2024 році до 10,72 млн тонн порівняно з 10,75 млн тонн раніше, але все ж таки на 10% вище рівня 2023 року.

Прогноз виробництва сої був трохи знижений до 3,06 млн тонн з 3,11 млн тонн раніше, що приблизно на 5% вище торішніх 2,9 млн тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!