Strategie Grains знизила прогноз урожаю пшениці в ЄС після початку збирання врожаю

Джерело:  IDK
жнива

Strategie Grains знизила щомісячний прогноз урожаю м’якої пшениці цього року в Європейському Союзі, підтвердивши свої очікування чотирирічного мінімуму виробництва у міру початку збирання врожаю.

Наразі консалтингова компанія прогнозує, що виробництво м’якої пшениці у 2024/25 році у блоці з 27 країн становитиме 121,8 млн тонн, що на 1,7 млн тонн менше, ніж прогнозувалося у травні.

Останній прогноз консалтингової компанії на 3,6% нижчий за минулорічний обсяг і буде найнижчим з 2020/21 року, коли на врожай також вплинули зливи під час вегетаційного періоду.

У зведенні свого щомісячного звіту щодо зернових компанія Strategie Grains не пояснила причин перегляду прогнозу у бік зниження, але заявила, що очікує, що у Франції відбудеться найбільший спад виробництва в річному обчисленні, за яким наслідуватимуть Німеччина, Польща та Угорщина меншою мірою.

У Франції, найбільшому виробнику зерна в ЄС, через зливи посів м’якої пшениці скоротився більш ніж на 7%.

Консалтингова компанія також знизила прогноз урожаю ячменю в ЄС цього року до 52,2 млн тонн з 53,0 млн тонн минулого місяця, хоча це все одно буде на 10% вище торішнього врожаю ячменю, який постраждав від посухи, який склав 47,5 млн тонн.

Збирання пшениці та ячменю почалося цього місяця на півдні Європи, і поки що показники врожайності неоднозначні, повідомляє Strategie Grains.

В Іспанії, яка відновлюється після сильної посухи минулого року, перші результати врожайності на півдні були хорошими, але очікується, що рівні знизяться в міру просування врожаю на північ, йдеться у повідомленні.

Результати врожайності в Румунії були контрастними, близькими до середніх у Словенії та Хорватії, але такими, що розчаровують у північній Італії, додали в компанії.

Найменший очікуваний урожай у ЄС у поєднанні з очікуваним скороченням поставок у Чорному морі має різко скоротити запаси в блоці з високого рівня цього сезону до «досить тендітного» рівня 2024/25 року, повідомляє консалтингова компанія.

Перспективи врожаю м’якої пшениці в росії та, меншою мірою, в Україні, спричинені несприятливими погодними умовами, призвели до того, що компанія Strategie Grains знизила свій прогноз світового виробництва м’якої пшениці на 2024/25 рік майже на 10 млн тонн до 713,3 мільйона. тонн, опустивши виробництво нижче 719,9 млн тонн цього сезону.

Компанія Strategie Grains знизила прогноз урожаю кукурудзи в ЄС цього року до 62,6 млн. тонн з 63,3 млн, що зараз стабільно на торішньому рівні.

Позначки:, , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!