Strategie Grains знову знижує прогнози врожаю ріпаку та соняшнику в ЄС

Джерело:  Oilworld
подсолнечник

Strategie Grains знову знизила свої щомісячні прогнози щодо врожаю ріпаку та соняшнику цього року у Євросоюзі, оскільки несприятливі погодні умови продовжують впливати на основні олійні культури блоку, повідомила консалтингова компанія.

Компанія втретє поспіль знизила прогноз урожаю ріпаку в ЄС у 2024 році. Вона оцінила виробництво в 17,27 млн ​​тонн, що нижче за прогноз в 17,80 млн тонн місяць тому, і тепер майже на 14% нижче за рівень минулого року.

Очікуваний обсяг виробництва був переглянутий у бік зниження переважно в Німеччині, Чеській Республіці, Польщі, Угорщині та Румунії, що відображає як низьку врожайність, так і скорочення посівних площ, йдеться в резюме звіту ЄС з урожаїв олійних культур.

Прибирання ріпаку в Європі знаходиться на завершальній стадії.

Аналітики прогнозують зниження врожаю ріпаку в ЄС після кількох місяців сильних дощів, зокрема у Франції, де, за оцінками міністерства сільського господарства, виробництво може скоротитися майже на 8%.

Що стосується насіння соняшнику, зібраного наприкінці літа та восени, то Strategie Grains другий місяць поспіль знижує свій прогноз щодо ЄС, тепер прогнозуючи врожай у 9,65 млн тонн порівняно з 10,49 млн тонн раніше.

Різкий перегляд прогнозу виявився нижчим за торішній обсяг виробництва в 9,80 млн тонн.

Після дощової весни посіви соняшника у Східній Європі пережили спекотний та сухий початок літа. Strategie Grains заявила, що знизила свої очікування щодо Румунії та Болгарії, а також меншою мірою Угорщини, оскільки липнева погода, як було зазначено, негативно позначається на врожайності.

Минулого тижня Європейська комісія також знизила свої щомісячні прогнози виробництва ріпаку та соняшнику в ЄС, тепер прогнозуючи врожай на рівні 18,38 млн. та 10,14 млн. тонн відповідно.

Щодо меншого врожаю сої в ЄС, то Strategie Grains залишила прогноз на 2024 рік без змін на рівні 2,99 млн тонн, що на 4,6% більше, ніж минулого року, коли очікується, що вищі посіви компенсують нижчу урожайність.

За прогнозами Strategie Grains, запаси ріпаку та соняшника в ЄС у 2024/25 році будуть обмеженими, незважаючи на перегляд прогнозованих обсягів імпорту у бік підвищення, і це має призвести до вищих цін, ніж передбачалося раніше.

Однак невизначеність щодо наслідків майбутнього регулювання ЄС щодо вирубування лісів, яке, зокрема, охоплюватиме імпорт соєвої та пальмової олії, може призвести до нестабільності на ринках олійних культур у короткостроковій перспективі, додали в агенції.

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!