Strategie Grains підвищила прогноз урожаю м’якої пшениці в ЄС до 123,5 млн тонн

Джерело:  IDK
колоски

Strategie Grains збільшила свій щомісячний прогноз урожаю м’якої пшениці цього року в Європейському Союзі на 1,7 мільйона тонн до 123,5 мільйона тонн, чому сприяли сприятливі перспективи врожаю в Іспанії, повідомила консалтингова компанія у четвер.

Прогнозоване зростання, як і раніше, нижче торішнього виробництва, яке, за оцінками Strategie Grains, становить 126,1 мільйона тонн, після падіння посівів через сильні дощі в деяких частинах Західної Європи.

Консультативна агенція назвала Іспанію основним фактором перегляду у бік підвищення свого прогнозу врожаю ячменю в ЄС у 2024 році, який збільшився на 0,5 мільйона тонн порівняно з квітнем до 53,0 мільйона тонн.

Це майже на 12% вище за торішній врожай ячменю в ЄС, який постраждав від посухи, який склав 47,4 мільйона тонн.

Крім Іспанії, підвищення прогнозів з м’якої пшениці та ячменю відображає поліпшення умов у Румунії та Болгарії та меншою мірою у Франції та Німеччині, повідомляє Strategie Grains.

“Однак повернення опадів у середині травня в західних країнах ЄС навряд чи призведе до будь-яких подальших переглядів виробництва у бік підвищення і фактично підтверджує очікуване річне падіння виробництва м’якої пшениці”, – заявили в консалтинговій компанії.

Очікується, що Франція, найбільший виробник зерна в ЄС, збере найменший урожай м’якої пшениці за чотири роки після того, як зливи скоротили посівні площі більш ніж на 7%.

Очікується, що прогнозоване падіння виробництва в ЄС цього року призведе до зниження експорту м’якої пшениці з ЄС у 2024/25 році, хоча перегляд у бік зниження прогнозів урожаю в росії після несприятливих погодних умов може підвищити попит на європейську пшеницю, повідомляє Strategie Grains.

Консалтингова компанія знизила прогноз урожаю кукурудзи в ЄС цього року до 63,3 мільйона тонн з 63,4 мільйона у квітні, хоча це все ще вище за торішній показник у 62,4 мільйона.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!