Стратегічних запасів пшениці у Єгипті вистачить на 4-6 місяців

Джерело:  Казах-Зерно
продовольствие

Стратегічних запасів Єгипту з пшениці, цукру, кукурудзи, олії та рису вистачить на чотири-шість місяців, заявив міністр постачання та внутрішньої торгівлі Алі Моселі на зустрічі з президентом АРЕ Абделем Фаттахом Ас-Сісі.

У ході зустрічі глава єгипетської держави вказав на необхідність збільшення виробництва пшениці в країні, закликавши встановити ціни при держзакупівлях, здатні забезпечити прибуткову економічну віддачу для фермерів і допомогти збільшити постачання пшениці на внутрішній ринок.

Держава прагне спонукати фермерів збільшити кількість пшениці, що постачається уряду, на тлі глобального збою в ланцюжках постачання через російсько-українську війну.

Наприкінці серпня Єгипет схвалив підвищення орієнтовної ціни на місцеву закупівлю пшениці для нового сезону збирання врожаю на 13,6% до 1000 єгипетських фунтів за ардеб (1 ардеб еквівалентний 150 кг).

В останній сезон місцевих поставок, який тривав із квітня по серпень, закупівельна ціна на місцеву пшеницю становила в середньому 880 єгипетських фунтів за ардеб.

За даними міністерства постачання, у 2022 році місцеві фермери забезпечили близько 4,2 млн. тонн, що нижче за цільовий обсяг 6 млн. тонн, оголошеного раніше офіційними особами.

Щорічно Єгипет споживає близько 18 млн. тонн пшениці, включаючи імпортоване зерно.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!