Ставки фрахту на Дунаї продовжать рости — гендиректор УДП

Джерело:  Kurkul

Після закриття «зернового коридору» ставки фрахту на Дунаї дещо зросли. Про це розповів Дмитро Москаленко, генеральний директор «Українське Дунайське пароплавство» (УДП), в інтерв’ю на Latifundist.com.

«Наші ставки диференційовані в залежності від типу вантажу та місця завантаження. Типовим і розрахунковим для нас є Ізмаїл-Констанца, де для важкого зерна ставка наразі складає 34€/т, а для легкого 56€/т. Але це базова ставка. Бо там же ще є Братиславська угода, різні надбавки, коефіцієнт за бункер, мілководдя і т.д. Думаю, поступово ставка буде продовжувати зростати. Але рекордів минулого року не очікую. Якщо у фермера не рахується ціна, він не буде працювати у збиток. Принаймні поки що ситуація така», — розповів Дмитро Москаленко.

За його словами, про минулорічні заробітки перевізникам варто забути.

«Нас це цілком влаштовує. Бо коли увесь наш флот торік працював за рекордним ставками на Нижньому Дунаї, нам постійно дорікали — сьогодні у вас надприбуток, а що ви будете робити, як тільки відкриється Одеса? І в цьому була частка правди. За рік ми диверсифікували роботу», — зазначив генеральний директор УДП.

За його словами, «Українське Дунайське пароплавство» має стабільний річний контракт з китайськими партнерами на перевезення залізної руди у Смередево (Сербія). Також є напрям вугілля — через кілька місяців почнеться новий опалювальний сезон. Також є пропозиції від великих зернотрейдерів з перевезення зернових з Середнього Дунаю до їх терміналів у Констанци.

«Є лінія, про яку ми говорили — перевалка українських зернових на великі судна у Констанці. На спот залишається відносно невелика частка флоту. Тобто ми обрали, як кажуть, синицю в руці. Навіть за умови, якщо взагалі не буде експорту зернових з України, більшість флоту залишиться в роботі, а залишок за місяць-два ми переорієнтуємо на європейських клієнтів», — додав Дмитро Москаленко.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!