США збільшують використання ріпакової олії при виробництві біопалива

Джерело:  OleoScope
ріпакова олія

У січні в США значно зріс обсяг використання ріпакової олії при виробництві етанолу. За даними фахівців Управління з енергетичної інформації (Energy Information Administration, EIA), у звітний період цей показник приблизно в 1,5 раза перевищив рівень грудня 2022 р. (77 тис. тонн) та січня 2022 р. (81 тис. тонн) та за підсумком склав 110 тис. тонн. Про це повідомляє “Western Producer”.

«Багато в чому така динаміка зумовлена зростанням попиту на масло з боку сектора відновлюваного дизельного палива», – вважає старший аналітик Fastmarkets Майор Олден.

Частка соєвої олії при виробництві етанолу в США традиційно залишається найбільшою – 427 тис. тонн проти 401 тис. тонн у грудні та 359 тис. тонн у січні 2022 р.

«Ріпсова олія зазвичай продається з премією до соєвої олії, але останнім часом ціни на ці два продукти були зіставні», – наголошує Майор Олден.

Зазначається, що частка біодизелю на основі рослинних олій у США в 2022/23 МР збільшилася до 25%, в т.ч. за рахунок збільшення використання рапсової олії замість соєвої.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!