США закупить бразильську сою раніше звичайного терміну

Джерело:  Feedlot
соя

На порталі Reuters повідомляється, що на початку весни цього року щонайменше три вантажні судна з бразильською соєю буде відправлено до США, що зовсім не характерно для цієї пори року. Як зазначає судноплавне агентство Cargonave, судно Yasa Mimosa знаходиться на якорі біля порту Сантарем, а судно UBC Tilbury – біля порту Ітакоатіара. Обидва судна очікують на завантаження близько 35 тисяч тонн соєвих бобів, які призначені для відправки до США. Третє судно, Kian, має прибути до порту Ітакоатіаре наступного тижня для завантаження приблизно 34 тисяч тонн олійної сої.

Аналітики AgRural повідомляють, що зазвичай масове відвантаження бразильської сої в США починається дещо пізніше. Однак у поточному році через низькі ціни на сою в Бразилії ціновий диференціал з американською соєю становить приблизно 50 доларів за тонну (FOB) в американських портах. Це повністю компенсує логістичні витрати на доставку бразильської сої до США.

Також зазначається, що згідно з даними бразильського Міністерства Сільського Господарства, експорт бразильської сої до США у 2023 році збільшився до приблизно 420 тисяч тонн порівняно з 4 тисячами тонн попереднього року. Крім того, судячи з даних морських агентств, обсяг відвантажень бразильської сої, запланованих на 2024 рік, вже перевищує 100 тисяч тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!