США відкриває свій ринок для бразильського UCO

Джерело:  IDK
экономика

Бразилія заявила, що США дозволили їй постачати відпрацьовану олію (UCO), що може призвести до подальшого зниження прибутку американських виробників і подрібнювачів сої, оскільки вони стикаються з зростаючою конкуренцією з боку імпортних інгредієнтів для виробництва біопалива.

США визнали міжнародну сертифікацію відповідності Бразилії деяким санітарним та технічним стандартам, йдеться у спільній заяві міністерств закордонних справ та сільського господарства південноамериканської країни. Щоб відповідати вимогам США, уряд Бразилії видаватиме сертифікати про простежуваність, ідентифікацію та походження UCO.

В даний час ринок США заполонило низьковуглецеву сировину, включаючи відпрацьовану олію та таловий жир, для виробництва екологічно чистого дизельного палива. Це призвело до зростання цін на соєву олію, яка також використовується для виробництва відновлюваного палива. Прибуток таких компаній, як Bunge Global SA та Archer-Daniels-Midland Co., знизився, а плани розширення виробництва були зірвані.

За даними Комісії з міжнародної торгівлі США, імпорт UCO у США у 2023 році зріс більш ніж утричі порівняно з попереднім роком, причому більше половини постачань припало на Китай. Збільшення поставок з Китаю викликало чутки, що деяка імпортна відпрацьована олія може бути підробленою, змішаною зі свіжою олією, що у свою чергу суперечить законам США про біопаливо.

Американські промислові групи та керівники компаній, які займаються виробництвом біопалива, закликають США посилити контроль за імпортом, у тому числі використовувати більш ефективні методи для забезпечення чистоти UCO. Американське галузеве об’єднання торгівлі соєвими бобами закликає підвищити тарифи на китайське UCO.

Бразилія вже отримала вигоду з буму виробництва біопалива в США, оскільки американські виробники палива купують сировину за кордоном. За перші чотири місяці 2024 року закупівлі талового жиру великої рогатої худоби (різновид відпрацьованого жиру) з Бразилії зросли на 377% порівняно з попереднім роком.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!