США відхиляють пропозиції Мексики щодо торгівлі ГМО-кукурудзою

ГМО

Мексика не змогла задовольнити «серйозну стурбованість» Сполучених Штатів щодо потенційної заборони на імпорт вирощеної в США ГМО-кукурудзи, заявили представники торгівлі після переговорів у Мехіко.

«Сьогодні ми чітко дали зрозуміти, що якщо це питання не буде вирішено, ми розглянемо всі варіанти, включаючи вжиття офіційних заходів для забезпечення дотримання наших прав згідно з Угодою між США, Мексикою і Канадою».

Заборона набуде чинності в січні 2024 року.

«Ми цінуємо активну взаємодію між офіційними особами уряду США та Мексики і запропоновані зміни до президентського указу, який Мексика запропонувала наприкінці 2022 року. Однак цих змін недостатньо», — йдеться в заяві головного американського аграрного переговорника Дага МакКаліпа та заступника міністра сільського господарства Алексіса Тейлора.

Том Хаг, президент Національної асоціації виробників кукурудзи, похвалив адміністрацію Байдена за те, що вона зберегла свої позиції на переговорах.

“Ми не збираємося здаватися”, — сказав він. «Ми залишатимемося твердими у своїх переконаннях. Тепер це дійшло до посла (Кетрін) Тай, і тепер адміністрація також cтежить за всім, що тут відбувається. Це величезний плюс для виробників кукурудзи».

Представники США кажуть, що пропозиція Мексики не обґрунтована наукою і завдасть шкоди американським фермерам і мексиканським виробникам худоби.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!