США. Посуха обмежує потенціал виробництва, оскільки посіви готуються до спекотної погоди, – Браун

Джерело:  Oilworld
соя

Посіви кукурудзи та сої в США минулого тижня пережили один із найпосушливіших колективних тижнів за останні пару місяців, хоча дедалі більш знайома тема нижчих температур запобігла якомусь значному зниженню очікувань щодо врожайності.

Але не за сезоном спекотна погода, особливо у західних районах, у найближчі кілька днів стане випробуванням на стійкість посівів. Цього тижня у більшості районів Кукурудзяного поясу прогнозується мінімум опадів або їхня повна відсутність.

Враховуючи спеку цього тижня, більшість виробників Crop Watch стурбовані тим, що врожай дозріває надто швидко, що обмежує розмір та вагу зерен кукурудзи, а також розмір насіння сої та життєздатність стручків. Деякі згадували про потенційне зниження показників урожайності наступного тижня, особливо по соєвих бобах, повідомляє Рейтер.

Однак пара виробників були менш стурбовані цією спекотною та сухою ділянкою, враховуючи їхню недавню ситуацію з вологістю. Ситуація може змінитися, якщо наступний тиждень залишиться теплим і сухим, оскільки опади все ще можуть вплинути на багато показників урожаю в найближчі пару тижнів або пізніше.

Погодні моделі станом на вечір неділі припускають, що більша частина Кукурудзяного поясу може залишатися сухою протягом 14 днів, а температура наступного тижня може бути теплою, але не такою високою, як цього тижня.

З 11 місць спостереження за врожаєм лише в Огайо за останній тиждень випала пристойна кількість опадів, загалом 2,1 дюйми. На південному сході Іллінойсу спостерігалося 0,7 дюйми опадів, в Індіані – 0,4 дюйми, Міннесоті – 0,25 дюйми та східній Айові – 0,2 дюйми, але в решті шести місць було абсолютно сухо.

Виробники Crop Watch продовжують оцінювати потенціал урожайності за шкалою від 1 до 5, хоча умови були змінені в міру наближення врожаю до зрілості. Оцінка врожайності в 3 бали відповідає середньої врожайності по фермі, 4 – значно вища за середню, а 5 – один із кращих урожаїв за всю історію.

Середня врожайність сої на 11 полях впала до 4,09 з 4,16 минулого тижня, оскільки зростання на чверть пункту в Огайо було компенсоване зниженням на чверть пункту в Міннесоті та Західній Айові та зниженням на півпункту в Північній Дакоті. Соєві боби штату Огайо приєднуються до східної Айови як єдині два поля сої з рейтингом 5.

Середня врожайність кукурудзи залишається незмінною на рівні 3,89, оскільки зниження на чверть пункту в Північній Дакоті компенсовано рівним підвищенням у південно-східному Іллінойсі. Цей загальний показник суттєво не змінився за чотири тижні, але він трохи вищий за середній показник врожайності кукурудзи за ті самі тижні за останні два роки.

Нижче перераховані штати та округи, в яких проводитимуться спостереження за врожаєм кукурудзи та сої у 2023 році: Кінгсбері, Південна Дакота; Фріборн, Міннесота; Берт, Небраска; Райс, Канзас; Одюбон, Айова; Сідар, Айова; Уоррен, Іллінойс; Кроуфорд, Іллінойс; Типпекано, Індіана; Ферфілд, Огайо. Кукурудза у Північній Дакоті вирощується в окрузі Гріггс, а соєві боби – в окрузі Статсман.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!