Переробка сої у вересні у США сягнула рекорду

Джерело:  OleoScope
соєва олія

Минулого місяця на олійноекстракційних підприємствах у США було перероблено близько 165,456 млн бушелів соєвих бобів, що є найвищим значенням для вересня за всю історію спостережень – попередній рекорд для цього періоду було встановлено в 2020 році. Поточне значення також на 2,5% перевищує рівень серпня. Такі дані оприлюднили аналітики Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA).

При цьому запаси соєвої олії до кінця вересня скоротилися до найнижчого рівня з грудня 2014 р. – до 1,108 млрд фунтів проти 1,25 млрд фунтів у серпні та 1,459 млрд фунтів роком раніше.

Зазначимо, що зараз у країні йде збір нового врожаю сої і минулого тижня американські фермери значно прискорили темпи проведення польових робіт. До 15 жовтня, за даними Національної сільськогосподарської статистичної служби (NASS USDA), урожай олійної культури зібрано з 62% площ (+19% за тиждень).

За прогнозами Мінсільгоспу США, цього сезону валовий збір сої знизиться на 4% порівняно з попереднім сільгоспроком і на 2% до середнього значення за останні 5 років – до 111,7 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!