США. Ф’ючерси на зернові та сою ростуть на тлі кризи

микс

На тлі зростання занепокоєння з приводу перебоїв з експортом з Чорноморського регіону ф’ючерси на пшеницю в США різко зросли в понеділок після деякого зниження від 13,5-річного максимуму. Ф’ючерси на сою також зростали, оскільки конфлікт обмежив експорт олії.

“Є побоювання, що бойові дії швидко не закінчаться, і що експортне постачання пшениці, зерна та олійних культур з України буде зупинено на більш тривалий період, ніж передбачалося”, – сказав європейський трейдер.

«Вплив санкцій на Росію також оцінюється. Імпортерам доведеться перейти на інші місця в період досить обмежених глобальних постачань», повідомляє Рейтер.

Трейдери повідомляють, що більшість українських та російських портів на Чорному та Азовському морях у понеділок залишалися закритими, хоча великий російський експортний порт Новоросійськ працював.

На цьому фоні експорт пшениці з Індії, як очікується, прискориться через запити від покупців, які шукають альтернативи чорноморським постачанням.

Чорноморський пояс є найбільшим у світі постачальником пшениці, але з огляду на поточну невизначеність попит зміститься в Індію, сказав Рейтер віце-президент Olam Agro India Нітін Гупта.

“Крім того, наявність пшениці на світовому ринку в будь-якому випадку залишається обмеженою до квітня-травня, і Індія може легко скористатися цією можливістю”, – сказав він.

Національна асоціація переробників олійних культур (NOPA) заявила, що у січні її члени переробили менше, ніж очікувалося, 182,216 млн бушелів сої порівняно з рекордними 186,438 млн бушелів, переробленими членами NOPA у грудні. Запаси соєвої олії серед членів NOPA знизилися до 2,026 млрд. фунтів на кінець місяця з 2,031 млрд. на кінець грудня.

 

Oilworld.ru

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!