Сприятлива погода у США та посуха у Причорномор’ї залишаються основними чинниками тиску на ціни

Джерело:  GrainTrade
засуха

Увага трейдерів зараз прикута до погоди в ЄС, Україні та рф, де зберігається несприятлива для розвитку посівів пізніх культур (сої, соняшника, кукурудзи та цукрових буряків) погода, що підтримує ціни на європейських біржах. Водночас «ідеальні» погодні умови у США посилюють тиск на котирування на американських біржах.

На Середньому Заході та Великих рівнинах США цього тижня пройшли зливи та грози, які покращили стан посівів. Наступного тижня температури виростуть до 30-31 оС, що на тлі значних запасів ґрунтової вологи сприятиме наливу зерна, а завершення дощів дозволить прискорити збирання ярої пшениці.

У преріях Канади на цьому та наступному тижні пройдуть розсіяні дощі, що на тлі помірних температур покращать стан посівів каноли та ярої пшениці.

В Європі цього тижня панувала спекотна погода, несприятлива для східних регіонів, які потерпають від посухи. У Німеччину циклон знову приніс опади, але наступного тижня вони можуть поширитися на схід. Суха та спекотна літня погода в Іспанії, Італії, Румунії та Болгарії суттєво знизила потенціал урожаю, особливо пізніх культур.

На сході України та південному заході рф зберігається посушлива погода, яка не дозволяє почати сівбу озимого ріпаку та негативно впливає на посіви пізніх культур. Навіть якщо наприкінці наступного тижня в регіоні пройдуть окремі дощі, то вони не врятують майже засохлі посіви сої, кукурудзи та соняшника.

В інших регіонах України умови для посівів пізніх культур значно кращі, але опади наступного тижня пройдуть лише у західних областях. При цьому температури виростуть до 30-32 оС, що посилить стрес для рослин та продовжить погіршувати перспективи урожаю.

На півдні Бразилії та в Аргентині очікується зниження температур та приморозки, які можуть пошкодити посіви озимої пшениці, що розвиваються у посушливих умовах. В центральних регіонах Бразилії зберігається спекотна погода, і фермери очікують сезону дощів у вересні, щоб почати сівбу сої.

На більшій частині Австралії погода сприяє розвитку посівів озимої пшениці, ячменю та каноли. Днями в регіонах вирощування озимини пройшли сильні зливи, і додаткові опади очікуються і наступного тижня, що на тлі помірних температур сприятиме вегетації рослин.

За даними аналізу глобальної екстремальної спеки від Climate Central, липень 2024 р встановив нові рекорди глобальної спеки та кліматичних катастроф.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!