Сприятлива погода сприяє зростанню врожаю у Болгарії

Джерело:  Feedlot
Болгарія

Завдяки сприятливій погоді Болгарія очікує на збільшення виробництва озимих та ярих зернових у 2024-25 маркетинговому році, йдеться у доповіді Іноземної сільськогосподарської служби (FAS) Міністерства сільського господарства США.

Очікується, що високі врожаї компенсують зниження посівних площ під пшеницю на 4%, при цьому FAS прогнозує виробництво на рівні 6,9 млн. тонн, що трохи вище, ніж у попередньому році. За прогнозами, експорт пшениці досягне 5,2 млн. тонн у 2023-24 маркетинговому році, який закінчується 30 червня. Це на 60% більше, ніж 4,1 млн. тонн у попередньому році. Більшість поставок цього року припала на країни, що не входять до Європейського союзу, повідомляє FAS.

Підвищений інтерес до ячменю призвів до збільшення посівних площ на 36% та прогнозованого зростання виробництва на 7% до 850 000 тонн, йдеться у звіті.

“Як і у випадку з пшеницею, експортний попит на ячмінь був дуже високим, і експорт був обумовлений великим урожаєм та рекордно великими початковими запасами”, – йдеться у повідомленні FAS. “Станом на 31 травня експорт ячменю досяг 436 000 тонн, що більш ніж удвічі більше, ніж рік тому”, – йдеться у повідомленні ФАС.

Найбільше зростання виробництва очікується щодо кукурудзи: FAS прогнозує врожай у 2,8 млн. тонн у порівнянні з 2,4 млн. тонн у 2023-24 роках. Вона зазначила, що, за оцінками бюлетеня ЄК MARS, середня врожайність кукурудзи зросте до 6,6 тонн з гектара, що на 57% більше, ніж у попередньому році, і на 21% вище за середній показник за п’ять років.

На відміну від пшениці та ячменю, експорт кукурудзи у 2023-24 роках значно знизиться – на 34%, до 900 000 тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!