Спроба блокування чорноморських портів: порти працюють у штатному режимі

корабль
UkrAgroConsult

За повідомленням Міністерства інфраструктури України, спеціальні судна ГУ «Держгідрографія» обстежили понад 50% морського коридору між західним кордоном району незаконних морських навчань РФ та південно-східним краєм Дністровської банки. Глибини підтверджені в межах 15-22 метри, а відтак діючі рекомендації судам щодо безпечного заходу до портів Одеської затоки залишаються в силі.

Як зазначив Міністр інфраструктури України Юрій Васьков, робиться все, щоб не допустити будь-яких перешкод для судноплавства та заходу до українських портів. За його словами, головними завданнями Міністерства є забезпечення безпеки проходу судів та запобігання дестабілізації ситуації. Торгові судна завчасно отримали рекомендації та прийняли їх, отже, чорноморські порти працюють у звичайному режимі.

Переважна більшість суден використовують коридор і дотримуються рекомендованої ізобати глибин 20 метрів для сполучення з українськими портами, які працюють у штатному режимі.

14 лютого планується повне завершення робіт з обстеження морського коридору, після чого всю інформацію буде негайно доведено до суден у прибережних попередженнях України. Також у встановленому порядку будуть опубліковані у повідомленнях мореплавцям України оновлені навігаційні мапи.

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!