Споживчі настрої українців у серпні покращилися

Джерело:  Цензор.НЕТ
полки ритейл

Індекс споживчих настроїв українців у серпні зріс на 1,3 пункти та становить 84,9. Про це свідчать дані дослідження Info Sapiens “Споживчі настрої в Україні”.

“У серпні спостерігається продовження тенденції на стабілізацію індексу споживчих настроїв. Ми бачимо незначне зростання індексу. Окрім цього, відбувається несуттєве зростання як індексу поточного становища, так і індексу економічних очікувань. Населення України трохи краще оцінює власне матеріальне становище та очікує позитивних змін”, – коментують аналітики.

Зокрема, Індекс поточного становища зріс і становить 56,7, що на 2,2 пункта вище за рівень цього показника у липні. Складові цього індексу зазнали таких змін:

  • індекс поточного особистого матеріального становища склав 50, що на 1,9 пункта вище за показник у липні;
  • індекс доцільності великих покупок зріс на 2,4 пункта та встановився на позначці 63,3.

Водночас Індекс економічних очікувань у червні зріс на 0,7 пункта та складає 103,7.

Зокрема, індекс очікуваних змін особистого матеріального становища склав 100,5 пункта, що на 4,2 пункта вище за рівень цього показника у липні, індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року виріс на 1,2 пункта та складає 88,2, п’яти років – зменшився на 3,3 пункта до 122,2.

У серпні показник індексу очікуваної динаміки безробіття зменшився на 3 пункти та складає 124,3. Індекс інфляційних очікувань зріс на 2,2 та становить 182,6 пункта.

Індекс девальваційних очікувань зріс на 5,1 пункта та складає 144,2. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!