Спекулятивні фонди збільшують кількість контрактів на пшеницю та кукурудзу в Чикаго на тлі несприятливої погоди в рф

Джерело:  GrainTrade
ціни

За даними звіту Комісії по торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC), протягом 8-14 травня трейдери у США закривали короткі позиції по пшениці та кукурудзі та відкривали довгі, тоді як по сої кількість обох видів позицій зменшилася. Трейдерів турбує несприятлива погода, особливо в рф, де після посушливого квітня травневі морози пошкодили частину посівів.

За даними МСГ США, сильні дощі затримують сівбу кукурудзи в країні. При цьому очікується, що її запаси у 2024/25 МР виростуть на 4%, тоді як запаси сої – на 30%, оскільки експортний попит на сою зараз найнижчий за останні 23 роки. Проте повені в Бразилії, які могли зменшити виробництво сої на 3 млн т, покращать перспективи експорту сої з США.

Котирування на соєві боби, шрот та олію протягом 8-14 травня впали приблизно на 2,5%, але трейдери збільшили чисті позиції по соєвому шроту на 11000 до 99210 контрактів. Шостий тиждень поспіль фонди нарощують довгі позиції, і зараз їх кількість є найвищою з грудня 2023 р. Водночас кількість коротких позицій по соєвій олії на 14 травня зменшилася на 4000 до 61812 контрактів.

За три останні сесії ф’ючерси на соєву олію виросли на понад 4%, оскільки трейдери розвернули довгі спреди на нафту. Ціни на шрот впали на 1%, а на соєві боби виросли на 1% слідом за цінами на олію.

За цей же час ціни на кукурудзу на СВОТ впали на 3% на тлі затримки сівби у США. Дощі у кукурудзяному поясі триватимуть і далі, що уповільнить сівбу.

Ціни на пшеницю на СВОТ протягом 8-14 травня виросли на 4,6%, трейдери четвертий тиждень поспіль купували довгі позиції, скоротивши кількість коротких з 42360 до 28251 контрактів. В Канзас-Сіті кількість коротких позицій на пшеницю скоротилася до найнижчого з вересня 2023 р рівня. Крім того, в Міннеаполісі трейдери відкрили першу чисту довгу позицію по ф’ючерсам та опціонам з початку серпня після рекордного тритижневого закриття коротких позицій по ярій пшениці.

Ціни на всі сорти американської пшениці за останні три сесії знизилися: на СВОТ пшениця подешевшала на 3% після досягнення у середу найвищого з 31 липня 2023 р рівня 6,97 $/бушель, а в Канзасі котирування опускає вищий за середній показник урожайності.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!