Спека та посуха у Франції зменшують врожай пшениці в ключовому експортері ЄС

Джерело:  УкрАгроКонсалт
сбор урожая пшеница
UkrAgroConsult

Спека, посуха та шторми призвели до зменшення врожаю пшениці у Франції, найбільшому експортері Європейського Союзу, що ще більше обтяжило світові поставки, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Виробництво м’якої пшениці у Франції в 2022 році скоротиться приблизно на 7% до 32,9 млн тонн, що буде нижче середнього показника за 5 років, заявило міністерство сільського господарства 12 липня у своєму першому прогнозі на сезон. Одна з найпосушливіших і найтепліших весен у Франції посилила негативний вплив на врожайність пшениці під час вирішального періоду розвитку.

Це загрожує скороченням надлишку зерна, доступного для експорту. Вторгнення Росії в Україну перешкодило збору врожаю та експорту пшениці з України, скорочуючи світові поставки. Незважаючи на те, що базові ф’ючерси на пшеницю впали з березневого рекорду, вони залишаються історично високими.

Очікується, що експорт пшениці з ЄС різко зросте після війни, оскільки покупці шукають альтернативи українським поставкам. ЄС прогнозує, що поставки м’якої пшениці в сезоні 2022/23 зростуть на 27% до 38 млн тонн, скоротивши запаси в регіоні.

Травневі температури були найвищими за цей місяць у Франції, а кількість опадів була надзвичайно низькою, повідомляє Meteo France. Зараз країну охопила нова хвиля спеки, і хоча це може прискорити збір пшениці, це ризикує погіршити врожайність культур, які вирощуються пізніше, як, наприклад, кукурудза.

Позначки:, , , , , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!