Соєві торги на CBOT завершилися різноспрямовано, пшениця відскочила від 4-місячних мінімумів

доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго закрилися в середу різноспрямовано: найближчий серпневий контракт виріс на тлі стійких готівкових ринків, тоді як найбільш активні листопадові ф’ючерси впали на тлі очікувань великого врожаю в США, повідомили трейдери.

На CBOT серпневі соєві боби зросли на 6,3/4 цента до 10,97-1/4 долара за бушель, тоді як листопадові соєві боби нового врожаю впали на 2,1/4 цента до 10,41 долара за бушель.

Соєвий шрот у серпні подорожчав на 3,70 долара до 339,10 долара за коротку тонну, а соєва олія у серпні впала на 0,49 цента до 46,21 цента за фунт.

За словами трейдерів, американські фермери неохоче продають залишки врожаю сої 2023 року, підтримуючи ставки на основі готівки на тлі того, що покращення рентабельності переробки стимулювало попит з боку переробників сої.

Однак сприятлива для врожаю погода та хороші перспективи великого врожаю сої в США у 2024 році чинили тиск на ринок, чинячи тиск на контракти на новий урожай.

«Очікується, що липень загалом виявиться більш вологим, ніж зазвичай, на більшій частині кукурудзяного поясу… що буде дуже сприятливо для розвитку кукурудзи та сої», — йдеться в щоденному метеозведенні компанії Maxar, яка займається супутниковими технологіями.

Напередодні щотижневого звіту з експортних продажів від Міністерства сільського господарства США у четвер трейдери очікують, що уряд повідомить про експортні продажі сої старого врожаю зі США за тиждень, що закінчився 11 липня, на рівні від 150 000 до 600 000 метричних тонн. Щотижневий продаж сої нового врожаю оцінюється в 50 000–400 000 тонн.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго закрилися в середу зростанням на тлі вигідних покупок наступного дня після падіння цін до чотиримісячних мінімумів, що, вочевидь, спровокувало серію глобальних експортних угод, кажуть трейдери.

Ф’ючерс на вересневу м’яку червонозерну озиму пшеницю на CBOT виріс на 8,5 цента до 5,39-1/4 долара за бушель наступного дня після падіння до 5,25-1/4 долара, найнижчого рівня на безперервному графіку найактивнішого контракту з 11 березня.

Ф’ючерс на вересневу тверду червонозерну пшеницю озиму KC виріс на 10 3/4 цента до 5,61 долара за бушель, а ф’ючерс на вересневу яру пшеницю MGEX виріс на 16 центів до 5,91 3/4 долара за буш.

Слабший долар надав підтримку, теоретично зробивши американське зерно привабливішим на світовому ринку. Долар ослаб, оскільки вищі посадові особи Федеральної резервної системи дали зрозуміти, що вони наближаються до зниження процентних ставок.

За словами європейських трейдерів, державне агентство із зерна Алжиру закупило на міжнародному тендері щонайменше 600 000 тонн продовольчої пшениці.

А державний покупець Єгипту у вівторок замовив 770 000 тонн переважно російської пшениці, що стало найбільшою одноразовою покупкою з 2022 року. Тим часом, азіатські покупці пшениці в останні тижні збільшили закупівлі, забираючи вантажі з регіону Чорного моря.

Асоціація фермерських кооперативів Німеччини у своїй останній оцінці врожаю заявила, що врожай пшениці у 2024 році скоротиться на 6,2% порівняно з минулим роком і становитиме 20,2 млн. тонн, зберігши прогноз зниження врожаю цього літа.

Напередодні щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про експортні продажі у четвер трейдери очікують, що уряд повідомить про експортні продажі американської пшениці за тиждень, що закінчився 11 липня, на рівні 225 000–600 000 метричних тонн.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT зросли на 2,5 цента до 3,98 долара за бушель, а найактивніші ф’ючерси на кукурудзу грудня зросли на 3 центи до 4,11-3,4 долара.

Трейдери очікують, що уряд повідомить про експортний продаж кукурудзи старого врожаю зі США за тиждень, що закінчився 11 липня, на рівні 500 000–800 000 метричних тонн. Щотижневий продаж кукурудзи нового врожаю оцінюється в 25 000–400 000 тонн.

Управління енергетичної інформації США повідомило, що щотижневе виробництво етанолу на основі кукурудзи зросло за останній тиждень до 1,106 млн. барелів на день, що є максимальним показником з грудня, тоді як запаси скоротилися до 23,160 млн. барелів.

За словами міністра сільського господарства країни, цього року в Румунії посуха торкнулася майже 2 мільйонів гектарів посівів кукурудзи та соняшника, що завдало значних збитків.

У середу на ринку ф’ючерсів на канолу ICE Futures продовжилося зростання завдяки зростанню цін на більшість зіставних олій.

Європейська ріпакова та малазійська пальмова олія зросла, тоді як сира нафта зміцнилася через слабкість долара США та скорочення запасів. Однак чиказька соєва олія трохи впала.

Один аналітик назвав чиказький соєвий комплекс «підозрілим» і згадав про зниження експортного попиту на американський урожай через його відносну слабкість. Аналітик також очікує, що канола торгуватиметься в діапазоні від C$6

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!