Соєві боби знизилися через тиск пропозиції; кукурудза та пшениця ростуть у ціні

Джерело:  Oilworld
доллар микс

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго (CBOT) знизилися в понеділок на тлі тиску з боку величезних світових поставок, що триває, повідомляють трейдери.

Ф’ючерси на кукурудзу провели більшу частину ранньої сесії, знижуючись, але до середини дня виросли. Проте ведмежий прогноз щодо кукурудзи та сої, швидше за все, продовжить стримувати ціни, вважає Карл Сетцер, партнер Consus Ag Marketing, повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на пшеницю CBOT підскочили після того, як травневий контракт упав до нового мінімуму терміну дії контракту в понеділок, чому сприяло зростання ф’ючерсів на пшеницю в Канзас-Сіті та MGEX, сказав Сетцер.

Найактивніший ф’ючерсний контракт на соєві боби CBOT впав на 4-3/4 центи і зупинився на рівні $11,79-1/4 бушеля після досягнення $11,89-1/4 за бушель – найвищої ціни з 14 лютого. Кукурудза піднялася на 2 центи до $441. 3/4 за бушель.

Пшениця подорожчала на 9-1/2 цента до $5,47-1/4 за бушель, незважаючи на те, що експортери скасували ще один продаж 264 000 тонн пшениці CBOT, призначеної для Китаю в понеділок. Це оголошення надійшло за двома скасуваннями поставок минулого тижня 240 000 тонн пшениці SRW до Китаю.

Падіння експортних цін на російську пшеницю та високу пропозицію на світовому ринку продовжують пригнічувати попит на американську пшеницю, кажуть аналітики.

За словами трейдерів, соєві боби не змогли позбавитися тиску глобального перенасичення. Міністерство сільського господарства США трохи знизило прогноз урожаю сої в Бразилії, але його прогноз виявився вищим за багато приватних оцінок і нагадав дилерам про рясні поставки сої в Південній Америці.

“Той простий факт, що ми не отримали оптимістичного звіту щодо попиту та пропозиції, призвів до млявої торгівлі сьогодні вранці”, – сказав Сетцер. «Більшість того, що ми бачимо, — це позиціонування фонду після звіту».

США зіткнулися з жорсткою конкуренцією з боку врожаїв зерна з Бразилії та Аргентини, при цьому запланований експорт кукурудзи з Аргентини досяг найвищого рівня щонайменше за п’ять років, чому сприяли залишки запасів із попереднього сезону.

“На ринку недостатньо інтересу, щоб залучити нові покупки, але коштів дуже мало, тому це вказує на ліквідацію”, – сказав Сетцер.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!