Соєві боби з постачанням у липні зросли на 0,9%

Джерело:  Oilword
доллар

Соєві боби з постачанням у липні зросли на 0,9% до $12,27 1/4 за бушель. Ціни на сиру нафту зростають уже три сесії поспіль, що забезпечує підтримку сої і, як наслідок, соєвим бобам.

“Покупницький інтерес до соєвих бобів знижується через відновлення цін на сиру нафту, що також підтримує соєву олію”, – сказав Карл Зетцер із Consus Ag Consulting.

Сира нафта подорожчала на 1,9% за останні три сесії, при цьому соєві боби були пов’язані з сирою нафтою через джерела палива, що відновлюються. Потенційні тарифи на використані кулінарні олії також надали підтримку соєвим бобам та соєвій олії цього тижня.

Збирання сої зазнає проблем у Бразилії: повінь у Ріу-Гранді-ду-Сул знищила збиральне обладнання та зібрані запаси сої.

У поєднанні з погодними умовами, що потенційно сповільнюють посів сої в США, трейдери починають думати, що світові постачання сої можуть зіткнутися з проблемами, сказав Террі Рейлі з Marex.

Соєві боби також отримують підтримку з боку звіту NOPA, опублікованого раніше цього тижня, який показує скорочення запасів соєвої олії у США.

Урожайність озимої пшениці в Канзасі, за оцінками, зросла до найвищого рівня з 2021 року, згідно з даними Ради з якості пшениці, яка цього тижня провела огляд пшеничних полів штату. Виробництво пшениці в Канзасі прогнозується на рівні 46,5 бушелів на акр, що становитиме 290,4 мільйона бушелів.

Пшениця з постачанням у липні впала на 1,9% до $6,50 1/2 за бушель на товарній біржі Чикаго в п’ятницю, при цьому прогнози врожаю озимої пшениці в Канзасі покращилися в порівнянні з попередніми роками. Кукурудза з постачанням у липні впала на 0,9% до $4,52 3/4 за бушель.

Для порівняння, Міністерство сільського господарства США прогнозує виробництво на рівні 267,9 мільйона бушелів, або 38 бушелів на акр.

Вищі прогнози щодо Канзасу компенсують настрої трейдерів щодо зниження виробництва у росії.

Згідно з останніми даними U.S. Drought Monitor, у США території, що постраждали від посухи, стають дедалі менше. Щотижневі дані агентства показують, що у багатьох штатах Кукурудзяного поясу більше немає посухи у межах своїх кордонів. В Айові та Канзасі, як і раніше, спостерігаються великі посушливі райони, але серйозність цих умов ослабла. “Посуха погіршує стан ключових зон вирощування”, – йдеться у повідомленні AgriSompo.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!