Соєві боби з постачанням у липні практично не змінилися

Джерело:  Oilword
доллар

Соєві боби з постачанням у липні практично не змінилися, пшениця з постачанням у липні впала на 1,0% до $6,65 за бушель. ціни на кукурудзу впали на 1,1% до $4,62 1/2 за бушель на торговельній біржі Чикаго в середу, оскільки імпульс для фондів, що покривають короткі позиції, вичерпався на початку торгів.

“Можливо, ми не зможемо вийти з цих поточних діапазонів без подальших новин, фундаментальних показників тощо”, – сказала Донна Хьюз зі StoneX, повідомляє Рейтер.

У пошуках “рівного кіля”: до того, як зерно на CBOT знизилося, трейдери вважали, що позиції трейдерів фондів наближаються до суто нейтрального перед літнім вегетаційним сезоном.

За словами Томма Пфітценмайєра з Summit Commodity Brokerage, аналітики очікують, що трейдери захочуть мати можливість торгувати з більшою гнучкістю залежно від погодних тенденцій, які можуть вплинути на літні посіви.

Звіт Міністерства сільського господарства США про стан урожаю в понеділок показав уповільнення посівних робіт американськими фермерами, хоча трейдери не впевнені, що це уповільнення призведе до серйозніших затримок сівби.

Торгівля зерном CBOT, схоже, більше залежить від відкритих питань, ніж від конкретних фактів, йдеться в замітці AgResource.

“Сьогодні більше питань, ніж відповідей – розмір урожаю в Південній Америці, погода в Чорному морі в червні і терміни посіву в США – і клієнти повинні бути готові до ринків, що широко змінюються”, – заявили в компанії.

Трейдери все ще реагують на дані Conab, що показують вищі оцінки розміру врожаю в Бразилії, водночас і російські посіви борються з численними заморозками.

російська фірма «СовЕкон» знизила прогноз урожаю російської пшениці у 2024 році на 7,2 мільйона метричних тонн, довівши загальний обсяг до 85,7 мільйона метричних тонн.

У компанії заявили, що її значне скорочення пов’язане з “погодними аномаліями” у центральній та південній росії. На півдні росії за останні три місяці випало лише 20-40% нормальних опадів, що негативно позначилося на врожаї. Ушкодження заморозками є основним фактором збитків, завданих посівам у центральному районі.

Вплив умов, схоже, сприятиме зростанню цін на пшеницю у майбутньому.

“Умови для розвитку рослинництва в Росії суттєво погіршилися, що може надати підтримку ринку з огляду на низькі перспективи врожаю в Європі”, – заявили в СовЕконі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!