Соєві боби з постачанням у липні подешевшали на торговій біржі Чикаго у вівторок

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Трейдери та аналітики у вівторок знизили ризики щодо кукурудзи та соєвих бобів напередодні наступного звіту Міністерства сільського господарства США про хід збирання врожаю. Поліпшення погодних умов в Аргентині також є ключовим фактором, що чинить тиск на соєві боби CBOT. “Погода в Аргентині, схоже, покращується, що має сприяти збиранню врожаю сої, і вони зможуть експортувати соєві боби та шрот”, – сказав Брайан Хупс із Midwest Market Solutions.

Соєві боби з постачанням у липні подешевшали на торговій біржі Чикаго у вівторок на 1,4% до 12,30 долара за бушель, оскільки поліпшення погоди в Північній і Південній Америці підтримало врожай у США, а також його конкурентам. Кукурудза з постачанням у липні подешевшала на 0,3% до 4,63 долара за 1/4 бушеля. Пшениця з постачанням у липні подорожчала на 0,8% до 7,02 долара за 3/4 бушеля.

Проблеми з озимою пшеницею в hосії продовжують впливати на очікуваний обсяг урожаю – РадЕкон знизив прогноз урожаю пшениці в hосії до 82,1 млн. метричних тонн з 85,7 млн. тонн раніше. “Наш переглянутий прогноз враховує втрати, завдані після травневих заморозків”, – сказав Андрій Сізов із “СовЕкону”. “Проте поточні погодні умови залишаються складними для нового врожаю”. За словами Сизова, у багатьох ключових районах надто сухо, і найближчими днями очікується підвищення температури.

Очікується подальша нестабільність цін на зернові культури, оскільки фермери перебувають у другій половині посівного сезону та вступають у літню стадію вирощування. “Ціни на ф’ючерси на зерно продовжують вагатися через повільну сівбу, несприятливі прогнози погоди в США та глобальні погодні проблеми”, – йдеться у замітці Наомі Блом із Total Farm Marketing.

“Червень принесе додаткові фундаментальні новини, що, ймовірно, спричинить значну волатильність цін”. Трейдери зазвичай коригують свої позиції щодо зернових напередодні кінця місяця.

Трейдери спостерігають різке зростання відкритого інтересу до сільськогосподарських ф’ючерсів США. JPMorgan Global Commodities Research повідомив, що за тиждень, що закінчився 24 травня, відкритий інтерес зріс на 5,6%, або на 16,89 мільярда доларів, до 316,97 мільярда доларів. Попит на ф’ючерси на пшеницю та сою був зумовлений зростанням, йдеться у повідомленні JPM. Війна в Україні продовжує становити загрозу для виробництва пшениці та обсягів її експорту. “Світові ринки пшениці зросли до 10-місячних максимумів, оскільки споживачі збільшили покриття авансових платежів, а інвестори продовжують закривати короткі позиції”, – йдеться у повідомленні компанії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!