Соєві боби виросли на новинах з ринків нафти та олії

Джерело:  Oilword
доллар

Соєві боби виросли на сильніших ринках сирої нафти і олії і занепокоєння після зростання ескалації на Чорному морі. Соєві боби додали 8 центів та закрилися на рівні $13,33-1/4 за бушель, але за тиждень знизилися на 3,71%. Ціна на нафту марки Brend зросла до $86.

Пшениця в Чикаго виросла в п’ятницю після атаки українського безпілотника біля російського експортного вузла в Чорному морі, що знову викликало побоювання щодо глобальної пропозиції.

Ціни отримали додатковий імпульс після коментарів міністра продовольства Індії Санджіва Чопри, який заявив, що країна розглядає можливість зниження чи скасування імпортних мит на пшеницю.

Хоча Чопра відкинув повідомлення про те, що Індія планує угоду щодо імпорту російської пшениці, його коментарі посилили очікування ринку, що країна імпортуватиме пшеницю для зниження внутрішніх цін.

«Без податку індійський імпорт розраховуватиметься, тож це приверне потоки», — сказав європейський трейдер, повідомляє Рейтер.

Кукурудза пішла за пшеницею вище.

Найбільш активна пшениця товарної біржі Чикаго подорожчала на 6 центів до 6,33 долара за бушель після підйому до 6,53-3/4 долара за ніч. Ф’ючерси на пшеницю завершили тиждень падінням на 9,83%, що стало найбільшим тижневим падінням з тижня, що закінчився 30 червня.

Котирування кукурудзи на CBOT зміцнилися на 3-3/4 центи та закрилися на рівні 4,97-1/4 долара за бушель. За тиждень контракт подешевшав на 6,18%.

Зростання на ринку кукурудзи та соєвих бобів через невизначеність глобальної пропозиції було обмежено прогнозами погоди (про поліпшення погоди для посівів у США) та невизначеним попитом.

Джерела у ЗМІ припускають, що бразильські порти переходять із завантажень сої на завантаження кукурудзою, оскільки врожай кукурудзи другого врожаю збільшується та створює значні обсяги, які необхідно переміщувати.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!