Соєві боби впали до місячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в США впали нижче 13 доларів за бушель у четвер вперше за місяць, у той час як ф’ючерси на кукурудзу і пшеницю трималися поблизу багаторічних мінімумів на тлі похмурих щотижневих експортних продажів, зростаючого врожаю в США та економічних побоювань, кажуть аналітики.

Листопадові соєві боби на торговій біржі Чикаго подешевшали на 26-1/4 цента до $12,93-3/4 за бушель після досягнення $12,93, найнижчого рівня з 8 серпня.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT завершилися зниженням на 7 центів до $4,75-1/4 за бушель, а грудневі ф’ючерси на пшеницю завершилися зниженням на 13 центів до $5,75-1/4 за бушель.

Ф’ючерси на сою продовжили зниження після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило про експортний продаж сої в США за тиждень до 14 вересня на рівні 434 100 метричних тонн, що нижче діапазону торгових очікувань. Щотижневий продаж кукурудзи у розмірі 566 900 тонн виявився нижчим за очікування.

Підтвердження Міністерством сільського господарства США щоденного приватного продажу 137 160 тонн американської кукурудзи в Мексику мало покращило настрій.

Експортний попит на зерно в США відстає на тлі рясних поставок обох культур із Бразилії, стійкого долара та низької води на річці Міссісіпі, яка сповільнила рух барж до експортних терміналів у затоці.

Проблеми з експортом затьмарили невизначеність щодо розміру врожаю в США, який постраждав від посухи, оскільки комбайни починають працювати в самому серці Середнього Заходу.

«Я, як і раніше, схиляюся до того, що ми побачимо зниження врожайності як кукурудзи, так і соєвих бобів Міністерства сільського господарства США в майбутньому, але це дійсно не має значення для ринку зараз, коли експортний попит залишається настільки слабким», – написав Арлан Судерман. , головний економіст із сировинних товарів StoneX. у примітці до клієнта, повідомляє Рейтер.

Тим часом долар досяг шестимісячного максимуму після того, як Федеральна резервна система США дала зрозуміти, що політика залишиться обмежувальною ще довше, що ще більше затьмарює перспективи експорту зерна зі США.

«Яструбові прогнози ФРС щодо відсоткових ставок «вище і довше» негативно впливають на ризикові активи та товарні ринки через сильний долар», – пише Peak Trading Research у примітці, повідомляє Рейтер.

Міжнародна рада із зерна (IGC) у щомісячному оновленні підвищила свій прогноз світового врожаю кукурудзи в 2023/24 році на 1 мільйон метричних тонн до 1,222 мільярда тонн.

Проте IGC скоротив прогноз світового врожаю пшениці на 2023/24 рік на 1 мільйон метричних тонн до 783 мільйонів, знизивши прогнози для Австралії, Канади та Аргентини.

Цього місяця врожай в Австралії постраждав від спекотної та посушливої погоди, що є вирішальним періодом для розвитку сільськогосподарських культур.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!