Соєві боби відновлюються після відкату у понеділок. Соєвий шрот на максимумі

Джерело:  Oilworld
доллар

Листопадові соєві боби виросли на 8-1/2 цента до $12,95-1/4 за бушель після падіння раніше до найнижчої ціни з 16 жовтня.

Луїс Дрейфус оголосив, що в окрузі Віандот (штат Огайо) буде збудовано новий завод з переробки сої, продуктивність якого, як очікується, становитиме 1,5 млн тонн/рік.

NASS повідомило, що станом на 22 жовтня збирання сої склало 76%. Це, як і раніше, на 9% вище за середній темп за 5 років.

AgRural повідомила, що сівба сої в Бразилії за тиждень збільшилася на 13% і досягла 30%. Посіви сої у найбільшому штаті Бразилії з виробництва сої (Мату-Гросу), за оцінками, завершено на 60%. За даними приватної аналітичної компанії StoneX, близько 25% соєвих бобів було продано вперед порівняно з 17% минулого року, але відстає від середнього показника за 5 років для цього моменту посіву.

За даними щотижневих перевірок, за тиждень, що завершився 19 жовтня, експорт сої зі США становив 2,459 млн. тонн. Станом на 19 жовтня експорт сягнув 7,89 млн тонн.

Ф’ючерси на кукурудзу на торговій біржі Чикаго впали третю сесію поспіль у вівторок і наблизилися до двотижневого мінімуму під тиском урожаю в США і технічних продажів, кажуть аналітики.

Очікується, що швидке збирання врожаю кукурудзи та сої в США продовжиться доти, поки, за прогнозами, пізніше цього тижня в Кукурудзяному поясі не пройде наступна хвиля сильних дощів.

«Виробники збирають кукурудзу і соєві боби в теплих і посушливих умовах напередодні шторму, що наближається», — заявило Міністерство сільського господарства США у вівторок, повідомляє Рейтер.

Найбільш активні ф’ючерси на кукурудзу закрилися зниженням на 6-1/4 цента до $4,84 за бушель і досягли найнижчої ціни з 12 жовтня на рівні $4,82-3/4.

За словами брокерів, технічний продаж чинив тиск на ціни після того, як у п’ятницю ринок швидко відкотився від серпневих максимумів вище 5 доларів за бушель.

Груднева ціна на пшеницю на CBOT впала на 6-3/4 цента і завершилася на рівні $5,80-1/2 за бушель, встановивши найнижчу ціну з 18 жовтня.

Експортер соєвого шроту Аргентини, швидше за все, в листопаді закінчить запаси соєвих бобів, які потрібно переробляти, заявив генеральний директор трейдера Archer Daniels Midland Хуан Лучано.

За словами дилерів, у США спотові пропозиції соєвого шроту підтримувалися сильним експортним попитом, який спонукав внутрішніх споживачів платити більше, щоб задовольнити свої потреби.

Трейдери чекатимуть від Міністерства сільського господарства США підтвердження експортного продажу сої до США найближчими днями після того, як промислова група повідомила, що китайська делегація імпортерів сировинних товарів підписала угоди про купівлю сільськогосподарської продукції на мільярди доларів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!