Соєві боби в Чикаго досягли двомісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
доллар

У понеділок ф’ючерси на соєві боби в Чикаго досягли найвищого рівня приблизно за вісім тижнів через побоювання з приводу погоди у найбільшому експортері Бразилії та посушливих умовах в Аргентині.

Ціни на кукурудзу та пшеницю помітно зросли, оскільки слабкість долара США підтримала ринки.

Трейдери стежили за нерівномірною погодою у Бразилії, де йде сівба сої. Посуха викликає занепокоєння у провідному штаті-виробнику сої Мату-Гросу, а надмірні дощі затопили південні райони.

«Ходять розмови про те, що це може завдати шкоди врожаю. Я думаю, що це ще рано говорити», – сказав Джо Вацлавік, президент брокерської компанії Standard Grain. «В Аргентині, як і раніше, посуха, хоча ситуація і покращується. Тому я думаю, що ринок, можливо, просто додає певної надбавки до погодних умов у Південній Америці», повідомляє Рейтер.

Він додав, що ф’ючерси на соєві боби можуть зрости після того, як компанії Китаю, найбільшого у світі імпортера олійних культур, обговорили минулого тижня питання збільшення імпорту.

Міністерство сільського господарства США повідомило у понеділок про продаж Китаю 126 тисяч тонн соєвих бобів. Це «не зовсім звичайний бізнес», сказав Вацлавік, зазначивши, що продажі США до Китаю значно відстають від минулорічних темпів.

Більш слабкий долар робить постачання зі США на світових ринках дешевшими.

Найбільш активні ціни на соєві боби торгової біржі Чикаго зросли на 1,1% до $13,67-1/4 за бушель до вечора за Гринвічем після того, як раніше в понеділок вони досягли найвищого рівня з 12 вересня на рівні $13,69- 3/4 за бушель.

Ціна на кукурудзу зросла на 0,4% до $4,79-1/4 за бушель, тоді як ціна на пшеницю зросла на 0,7% до $5,76-1/2 за бушель.

Зростання цін на кукурудзу обмежене низьким попитом та перспективою підвищення врожайності в США, як можуть показати в четвер листопадові звіти Міністерства сільського господарства США про попит/пропозицію та виробництво сільськогосподарських культур, кажуть аналітики.

Міністерство сільського господарства США повідомило у понеділок, що експортери продали до Мексики 289 575 тонн американської кукурудзи. Крім того, Міністерство сільського господарства США повідомило про щотижневі перевірки експорту пшениці зі США, які виявилися нижчими за очікування.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!