Соєві боби у Чикаго виросли четверту сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
доллар

Соєві боби в Чикаго виросли четверту сесію поспіль у понеділок, досягнувши тритижневого максимуму, оскільки спекотні та посушливі погодні умови у США посилили побоювання з приводу стресу для врожаю.

У міру того, як Україна шукала нових шляхів для експорту до Чорного моря, ціна впала, що посилило тиск на ф’ючерси на кукурудзу. Ринки чекали на результати щорічного сільськогосподарського туру Pro Farmer, в рамках якого цього тижня будуть вивчені поля кукурудзи та сої на Середньому Заході.

Найактивніший контракт на сою на товарній біржі Чикаго (CBOT) виріс на 2-3/4 цента до 13,56 долара за бушель до вечора за Грінвічем, раніше досягнувши максимальної ціни з 28 липня.

Кукурудза CBOT впала на 8 центів до 4 доларів. 85 за бушель, тоді як пшениця CBOT втратила 12-3/4 цента до 6,26-1/4 долара за бушель.

Цього тижня очікується екстремальна спека на великих ділянках Середнього Заходу США з температурою понад 100 градусів за Фаренгейтом (37,8 градусів за Цельсієм) на рівнинах США.

Виснажливі температури у поєднанні з відсутністю дощів можуть завдати шкоди посівам сої під час критичного періоду розвитку.

“Люди кажуть, що дощ, який у нас був у перший тиждень серпня, зробив урожай”, – сказав Марк Голд, керуючий партнер Top Third Ag Marketing. “Я думаю, що ця спека завдасть дуже багато шкоди”, – повідомляє Рейтер.

Щотижневі рейтинги врожаю Міністерства сільського господарства США, які будуть опубліковані після закриття ринку у понеділок, можуть вказувати на ранні ознаки збитків через посушливу погоду минулого тижня. (Прикріплений нижче прим. oilworld.ru)

«Дощу не буде, можливо, три тижні. Якщо цей прогноз підтвердиться, ви відмовитеся від урожаю квасолі», – сказав Джон Занкер, ринковий аналітик Risk Management Commodities, повідомляє Рейтер.

За даними Міністерства сільського господарства США, соя також знайшла підтримку після того, як у понеділок експортери продали 159 350 метричних тонн американської сої у невідомих напрямках.

За даними Міністерства сільського господарства США, експортери також продали 111 770 метричних тонн кукурудзи до Мексики.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!