Соєві боби та соєвий шрот ростуть через попит на постачання зі США

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго виросли, а соєвий шрот досяг контрактного максимуму в п’ятницю на тлі високого попиту на поставки зі США, кажуть аналітики.

Експорт соєвого шроту знаходиться на шляху до нових максимумів цього сезону після поганого врожаю сої в Аргентині на початку цього року, найбільшого експортера соєвого шроту. Внутрішні споживачі соєвого шроту повинні конкурувати з експортерами за обмежені поставки до США.

«У нас знову спостерігається сплеск попиту на соєвий шрот», – сказав Арлан Судерман, головний економіст із сировинних товарів StoneX. “У нас стався стрибок цін, і це відкрило новий попит”, повідомляє Рейтер.

CBOT Січень соєві боби піднявся на 19-1/4 цента до $13,19-1/2 за бушель і досягнув тижневого максимуму. Грудневий соєвий шрот закрилася на 12,9 долара вище, до 442,40 долара за тонну, після досягнення контрактного максимуму 448,4 долара за тонну.

На ринках ходили непідтверджені чутки про відміну Китаєм закупівель бразильської сої. Проте трейдери кажуть, що американська соя, як і раніше, дорожча за бразильську.

“Ходять чутки, що Китай вибрав частину партій бразильської сої, а це означає, що вони, ймовірно, більше шукатимуть американську сою”, – сказав Судерман. “Це забезпечує деяку підтримку”.

Кукурудза піднялася на 1 1/2 цента до $4,80-3/4 за бушель, а пшениця втратила 4 центи і закрилася на рівні $5,75-1/2 за бушель на CBOT.

За даними міністерства сільського господарства, експорт зерна з України в сезоні 2023/24 впав до 8,72 млн. тонн з 12,34 млн. років тому.

Ринок пшениці КС, грудневий ф’ючерс закрився на 11-3/4 цента до $6,43 за бушель після досягнення контрактного мінімуму $6,39-1/2.

Урожай кукурудзи та соєвих бобів у Кукурудзяному поясі США зібрано більш ніж наполовину.

Нестача опадів через кліматичне явище Ель-Ніньо призвела до нерівномірності темпів посіву сої у найбільшому зерновому штаті Бразилії Мату-Гросу і може вплинути на посів другої кукурудзи, заявили у п’ятницю фермери та експерти. Ризик для другої кукурудзи, яку садять після збирання сої, вищий на ділянках, де олійне насіння, можливо, доведеться пересаджувати.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!