Соєві боби та пшениця знижувалися у понеділок

Джерело:  Oilworld
микс

Листопадові соєві боби CBOT подешевшали на 23-1/2 цента до $13,16-3/4 за бушель після падіння до $13,15-1/2, найнижчого контракту з 16 серпня.

Марк Содерберг, старший аналітик сільськогосподарського ринку компанії ADM Investor Services в Чикаго назвав менші, ніж очікувалося, дані з переробки сої в США в серпні, опубліковані в п’ятницю, як гнітючі настрої інвесторів, заявивши: «Внутрішнє споживання дійсно стимулювало попит на сою, і в Минулого місяця, у серпні, воно було розчаровуючим», повідомляє Рейтер.

Після закриття CBOT Міністерство сільського господарства США заявило, що збирання врожаю сої в США завершено на 5%, що перевищує п’ятирічний середній показник у 4% та середню оцінку аналітиків також на 4%. Міністерство сільського господарства США оцінило 52% урожаю на оцінку «добре» та «відмінно», не змінившись порівняно з тижнем раніше.

Ціни на пшеницю CBOT впали більш ніж на 2% у понеділок, при цьому грудневий контракт упав на 13 центів до $5,91-1/4 за бушель, оскільки великі постачання з Росії продовжують надходити на світові ринки.

Ф’ючерси на американську кукурудзу на торговій біржі Чикаго (CBOT) в понеділок досягли найнижчого рівня майже за три роки, оскільки врожай на Середньому Заході збільшився, що посилило побоювання з приводу перенасичення пропозиції на тлі слабкого експорту і попиту на поставки зі США, кажуть трейдери.

Грудневий індекс кукурудзи CBOT знизився на 4-3/4 цента, приблизно на 1%, до $4,71-1/2 за бушель після досягнення $4,69, найнижчої ціни на безперервному графіку найактивнішого контракту з грудня 2020 року.

«Це просто відсутність експортного попиту на кукурудзу. Я думаю, що такий розпродаж, ймовірно, вже запізнився», – сказав Марк Содерберг

«Ми, як і раніше, відстаємо від Бразилії на світовому ринку. А всередині країни попит на виробництво етанолу високий, але цього замало, щоб компенсувати це», – додав Содерберг.

Після закриття CBOT Міністерство сільського господарства США (USDA) заявило, що збирання кукурудзи в США завершено на 9%, що перевищує п’ятирічний середній показник у 7%, але трохи нижче за середній показник аналітиків, що становить 10%. Міністерство сільського господарства США оцінило 51% урожаю як «добре» або «відмінно», що на процентний пункт нижче, ніж тижнем раніше.

Попит, як і раніше, викликає занепокоєння. З огляду на те, що величезні поставки з Бразилії знижують закордонний попит на американську кукурудзу, аналітики вважають, що запаси можуть досягти найвищого рівня за десятиліття. Ціни на кукурудзу CBOT цього року впали на 30%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!