Соєві боби та пшениця послідували за понижувальним трендом

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу в США впали до трирічного мінімуму в середу, наближаючись до позначки 4 долари за бушель, оскільки на настрої вплинули значні внутрішні запаси зерна і хороші перспективи врожаю в Південній Америці, кажуть аналітики.

Соєві боби та пшениця пішли за понижувальним трендом, відкотившись після зростання вдень раніше.

Станом на 18:50 за Гринвічем, березнева кукурудза на торговій біржі Чикаго впала на 7-1/2 цента до 4,11-1/4 долара за бушель після досягнення 4,11 долара, найнижчого рівня з листопада 2020 року.

Березневі соєві боби CBOT подешевшали на 14-1/4 цента до $11,64-3/4 за бушель, а найактивніша травнева пшениця подешевшала на 3-1/2 цента до $5,75-3/4 за бушель.

Кукурудза продемонструвала найбільше зниження у відсотковому відношенні. Деякі аналітики пов’язують розпродаж з тим, що сировинні фонди збільшили свою і без того велику чисту коротку позицію, тоді як інші посилаються на продаж фермерів, які вивантажують зерно, що зберігається після врожаю 2023 року.

“Хлопці чекали на підвищення цін, але воно так і не настало”, – сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Group. «Надія слабшає, а час іде. Фермер зараз відчуває стрес і один із способів полегшити цей стрес — відпустити бушелі», повідомляє Рейтер.

Соєві боби слідували слабшої тенденції у міру збирання врожаю в Бразилії, хоча аналітики сперечалися про розміри посівів у Південній Америці.

“Суть у тому, що наш попит падає, а ринок продовжує говорити нам, що у нас достатньо зерна”, – сказав Том Фріц, партнер EFG Group у Чикаго.

Трейдери продовжують стежити за ознаками поновлення попиту з боку Китаю після місячних новорічних свят минулого тижня.

Тим часом очікувані опади протягом наступних кількох днів в аргентинському регіоні Пампас, ймовірно, підвищать урожай сої та кукурудзи у 2023/24 році, повідомила у середу зернова біржа Буенос-Айреса.

За даними консультантів AgRural, минулого четверга в Бразилії було зібрано 32% посівних площ сої, що на 9% більше, ніж тижнем раніше, і випереджає минулорічні темпи.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!