Соєві боби та олія на біржі в Чикаго підскочили в ціні

Джерело:  Oilworld
соя соевое масло

Ф’ючерси на соєві боби в США зросли у понеділок, оскільки ф’ючерси на соєву олію підскочили на 2,7% на тлі закриття коротких позицій та зростання цін на сиру нафту, повідомили трейдери.

На торговій біржі Чикаго (CBOT) ф’ючерси на пшеницю виросли на тлі вигідних покупок, тоді як кукурудза закрилася трохи вище після неспокійної сесії.

Березневі соєві боби CBOT виросли на 11 центів, або 0,9%, до $12,24-1/4 за бушель, а березневі котирування соєвої олії зросли на 1,26 цента до 48,16 центів за фунт, піднявшись після падіння до 46 77 центів.

Ф’ючерси на сиру нафту в США виросли майже на 2% через перебої в поставках, що підтримало соєвий комплекс через роль соєвої олії як сировину для біопалива. Фонди O/R Commodity тримають значну частку ф’ючерсів на соєву олію CBOT, що робить ринок схильним до нападів покриття коротких позицій, зазначив Крейг Тернер, аналітик StoneX, повідомляє Рейтер.

«Ми досягли рівня підтримки щодо соєвої олії, і у нас велика коротка позиція. Тому я думаю, що це закриття коротких позицій, і нафта зростає», – сказав Тернер.

Деякі трейдери пояснюють силу соєвої олії повідомленнями про те, що новий величезний завод із виробництва відновлюваного дизельного палива Phillips 66 у Родео, штат Каліфорнія, подолав нормативну перешкоду, що відкрило шлях заводу до початку роботи.

Зростання цін на соєві боби було обмежене, оскільки трейдери зважували розмір урожаю сої в Бразилії, найбільшому у світі постачальнику, після того, як дощі послабили побоювання з приводу збитків, завданих там посухою. За даними консалтингової компанії AgRural, до четверга збір сої у Бразилії було завершено на 6%.

Імпорт сої до Китаю з Бразилії у 2023 році підскочив на 29% порівняно з попереднім роком, як показали митні дані у суботу, що розширило домінування американського виробника на найбільшому у світі ринку сої та з’їло частку ринку США.

Березнева пшениця CBOT піднялася на 3-1/4 цента до $5,96-1/2 за бушель, а березнева кукурудза зросла на 1/4 цента до $4,45-3/4 за бушель, консолідуючись після досягнення контрактного мінімуму минулого тижня. на рівні $4,36-. 3/4, найнижчий показник на безперервному графіку найактивнішого контракту на кукурудзу за три роки.

У понеділок у світовому експортному бізнесі пшениці було тихо після того, як минулого тижня в рамках міжнародних тендерів було закуплено понад 1,5 мільйона метричних тонн пшениці, серед покупців якої були Алжир, Єгипет, Туніс, Йорданія та Ліван. Цього тижня тендер на пшеницю проводила лише Йорданія.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!