Соєві боби та кукурудза ростуть на тлі побоювань з приводу врожаю

Джерело:  Oilword
доллар

Ціни на соєві боби та кукурудзу в Чикаго подорожчали в понеділок після того, як опитування фермерів у США передбачило зниження виробництва сільськогосподарських культур порівняно з прогнозами уряду через спекотні та посушливі умови на Середньому Заході США.

Пшениця впала через слабкий попит на врожай у США, а також конкуренцію з боку дешевих російських поставок.

Найбільш активні соєві боби торгової біржі Чикаго подорожчали на 18 центів до $14,05-3/4 за бушель після досягнення $14,09-1/2, найвищого рівня з 27 липня.

Котирування кукурудзи CBOT додали 8-1/4 цента до $4,96-1/4 за бушель, а ціни на пшеницю CBOT знизилися на 4-3/4 цента і закрилися на рівні $6,17 за бушель.

Виробництво сої в США в 2023 році може становити 4,110 млрд бушелів, повідомила консультативна служба Pro Farmer після закриття ринку в п’ятницю, що нижче за прогноз Міністерства сільського господарства США (USDA) в 4,205 млрд бушелів.

“Я не думаю, що люди очікували побачити таке доброзичливе число”, – сказала Крісті Ван Ан-К’єсет, головний операційний директор консалтингової фірми Van Ahn and Company. «У штатах спостерігалися вищі врожаї, ніж очікувалося», повідомляє Рейтер.

Pro Farmer прогнозує, що врожай кукурудзи в США становитиме 14,960 млрд бушелів, що нижче останньої оцінки Міністерства сільського господарства США в 15,111 млрд бушелів.

Спекотні та посушливі умови підірвали потенціал урожайності: Міністерство сільського господарства США повідомило, що врожай сої в США станом на 27 серпня оцінюється на 58% як хороший або відмінний, що на 1 процентний пункт нижче, ніж тижнем раніше, але вище за середній показник у 56 %, що прогнозується в опитуванні Reuters.

Стан кукурудзи впав на 2 відсоткові пункти до 56% від хорошого до відмінного порівняно із середнім показником аналітиків у 55%, а стан ярої пшениці впав до 37% від хорошого до відмінного, що відповідає середнім прогнозам аналітиків.

Ф’ючерси на кукурудзу опинилися під тиском слабкого експортного попиту, незважаючи на нещодавні щоденні повідомлення про продаж.

Експортні перевірки кукурудзи за тиждень, що завершився 24 серпня, досягли 597 144 метричних тонн, що на 16,96% більше, ніж тижнем раніше, але на 14,67% менше, ніж за той же тиждень 2022 року.

Обсяг інспекцій експорту сої досяг 322 149 метричних тонн, що на 36,81% менше, ніж за той самий тиждень минулого року, а обсяг інспекцій експорту пшениці (390 364 метричних тонн) знизився на 38,17% порівняно з аналогічним періодом минулого року .

Зниження цін на пшеницю могло б стимулювати експортну активність, але на тлі сильних світових поставок пшениця в США важко приваблює покупців.

“Ми просто спостерігаємо дуже слабку програму експорту пшениці”, – сказав Браян Бастинг, аналітик із сировинних товарів Advance Trading. “Ми сторонні спостерігачі за експортом”.

За оцінками сільськогосподарської консалтингової компанії Sovecon, у серпні Росія експортує 5,1 мільйона тонн пшениці порівняно з 3,5 мільйонами тонн роком раніше.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!